lukoil-banenr

Statele Unite și țările din Europa, impun foarte des introducerea unor sisteme de siguranță în echiparea standard a mașinii, cu scopul de a reduce numărul de accidente, mai cu seamă după ce noile tehnologii devin suficient de accesibile pentru a nu crește semnificativ prețurile de vânzare.

Pilot Autoexpert

Ultimul exemplu în acest sens vine din Statele Unite ale Americii, unde o nouă lege federală impune toți producătorii să-și echipeze vehiculele în varianta de bază cu cameră de marșarier. Legea spune că toate mașinile, autobuzele și camioanele produse sau vândute în SUA care au o masă totală mai mică de 4.54 de tone trebuie să fie echipate cu sisteme video pentru marșarier. De asemenea, se impun specificații și standarde inclusiv pentru camerele video folosite, care trebuie să fie capabile să vizualizeze o suprafață de 3×6 metri în urma vehiculului, adică circa 18 metri pătrați.

Tehnologia este deja oferită opțional de cei majoritatea constructorilor, iar Ford, Toyota și Nissan oferă această tehnologie deja în varianta de bază, pe toate modelele comercializate în SUA.

Statisticile oficiale arată că, accidentele petrecute în timpul mersului cu spatele au ca efect decesul a circa 210 persoane în fiecare an, 30% dintre care sunt copii cu vârsta de până la 5 ani. Totodată, alte 15.000 de persoane suferă într-un mod mai grav sau mai puțin grav din cauza rănilor primite în urma la astfel de accidente.

Potrivit unei investigații realizate de Institutul de Asigurări pentru Siguranța Traficului din SUA, circa 17% dintre accidentele generate de mersul cu spatele vor fi evitate ca urmare a implementării acestei legi federale.

Comentarii