lukoil-banenr

Dezămăgire pentru cei ce planificau să cumpere noul Volkwagen Polo. Compacta în versiunea cea mai ieftină nu are nici măcar un sistem audio. Cât costă versiunea „goală” şi ce dotări include, aflaţi în cele ce urmeză.

Pilot Autoexpert

Noua generaţie Volkwagen Polo a fost prezentată publicului larg la mijlocul lunii septembrie 2017, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Preţul compactei începe în Europa de la 12.975 euro.

Toate bune şi frumoase până nu afli că în schimbul acestei sume, primeşti varianta echipată cu un benzinar de 1.0 litri volum, care dezvoltă doar 68 cai putere, cuplat la o cutie manuală cu cinci trepte. Aceasta este oferită doar în culoarea gri, asamblată cu jante de oţel cu diametru de 14 inch şi un interior cât se poate de modest, în care nu găseşti nici cel mai mediocru sistem audio.

În schimbul sumei de aproape 13.000 euro, cumpărătorii se vor mulţumi doar cu blocuri optice cu halogen, lumini de zi LED, sistemul start/stop cu recuperarea energiei în timpul frânării, geamuri electrice pentru portierele din faţă, un sistem de ventilaţie sau Front Assist cu frânare autonomă. Apropo dacă credeţi că am uitat să menţionăm sistemul de aer condiţionat, atunci să ştiţi că el tot nu este inclus pentru această versiune.

Dacă dispuneţi de câteva sute de euro în plus puteţi opta pentru versiunea care adaugă geamuri electrice la uşile din spate, aer condiţionat manual sau automat şi opţiunea de a avea un sistem audio.

Totuşi dacă sunteţi hotărât să optaţi pentru o compactă cu dotări pe măsură, contra cost aveţi posibilitatea de a alege o altă culoare pentru exterior decât cea gri, jante din fier sau aliaj cu diametrul de 15 inch, volan multifuncţional, oglinzi retrovizoare electrice cu încălzire, sistem de navigare, sistem audio cu şase difuzoare, etc.

Totuşi rămânem destul de miraţi de faptul că pentru o sumă nu chiar mică primim un Volkswagen cât se poate de sărac. În comparaţie cu Polo, concurenţii săi cum ar fi Ford Fiesta sau Peugeot 208, oferă mai multe opţiuni în versiunea de bază şi chiar şi motoare mai puternice, pentru aceeaşi sumă de bani.

Comentarii