lukoil-banenr

În contextul în care meteorologii au emis cod galben de caniculă, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă atât șoferii cât și pietonii să evite deplasările pe timp de caniculă între orele 10:00 – 18:00.

Pilot Autoexpert

Ofițerii de patrulare atrag atenția conducătorilor auto asupra faptului că temperaturile extrem de ridicate din acest sezon de vară contribuie la o creștere exponențială a numărului de accidente rutiere. Temperatura ridicată din habitaclul mașinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacțiilor șoferului, apoi apariția unei dificultați de concentrare, căscat repetat, clipire foarte deasă și poate determina chiar adormirea la volan. Cel mai des însă, neatenția șoferilor, disconfortul, dar şi relaxarea din timpul vacanței și a perioadei concediilor pot determina numeroase incidente neplăcute în trafic.

În cazul în care planificaţi să plecați la drum, pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite rezultate din cauza temperaturilor foarte ridicate, polițiștii de patrulare recomandă conducătorilor auto, să utilizeze cu încredere sistemele de climatizare, să facă pauze dese la umbră pentru a se putea odihni și pentru a se hidrata, să verifice presiunea din roți și gradul de uzură al cauciucurilor şi cel mai important, să evite consumul de alcool. Iar în caz de necesitate apelați la cel mai apropiat polițist de patrulare sau la numărul scurt 902.

Comentarii