lukoil-banenr

Unul dintre cele mai renumite ateliere de caroserii din lume Italdesign Giugiaro SpA, trece definitiv în portofoliul celor de la Audi, după ce fondatorul companiei, Giorgetto Giugiaro a vândut ultimul pachet de acţiuni în valoare de 9.9%!

Pilot Autoexpert

În urmă cu aproximativ cinci ani de zile, Giorgetto Giugiaro semna un contract de vânzare prin care transfera 90.1% din acţiunile companiei către germani. Deşi Audi a fost beneficiarul acestei tranzacţii, se pare că tot grupul Volkswagen s-a bucurat de oportunităţile de care urmau să profite.

Italdesign Giugiaro SpA a luat naştere în 1968, iar acum, după 47 de ani de activitate şi peste 100 de automobile legendare proiectate, dar şi un concept prezentat chiar la Salonul Auto de la Geneva, atelierul va trece în umbra celor de la Volkswagen Grup. Aici au luat naştere maşini ca Volkswagen Golf, Passat sau Scirocco, BMW M1, Maserati Bora, Audi 80, Fiat Panda dar şi multe alte modele ce poartă insigna Alfa Romeo.

Totuşi, se pare că schimbările adoptate sunt spre binele companiei, unde urmează să fie angajaţi alti 250 de muncitori până la finele acestui an 2015!

a2c81a86-c7be-43ab-ade2-5c84db9ae2fb

Comentarii