lukoil-banenr

Compania Land Rover revoluţionează off-road-ul cu o nouă tehnologie, care implică un sistem de camere video cu care şoferul poate vedea ce se află în faţa maşinii. Tehnologia va debuta în versiune de concept pe modelul Discovery Vision şi va folosi un parbriz cu Head-up Display drept afişaj pentru imaginile captate de camerele video.

Pilot Autoexpert

În cazul în care va ajunge în producţie, sistemul va fi util la urcarea rampelor pe teren accidentat, unde şoferul nu avea vizibilitate corespunzătoare în faţă. Șoferului îi sunt afişate și roţile din faţă prin intermediul sistemului, ceea ce îl ajută şi mai bine la ghidarea maşinii la urcarea rampelor cu înclinaţie mare.

land Rover Concept tehnologic1

Noua tehnologie de la Land Rover prezintă și un parbriz „inteligent”, care poate afişa imagini de înaltă rezoluţie fără a afecta vizibilitatea sticlei. În prezent, sistemele de tip Head-up Display pot să afişeze imagini doar pe o porţiune mică a parbrizului. Directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Jaguar Land Rover, Wolfgang Epple, spune că sistemul va fi util şi în mediul urban.

Tehnologia ”capotei transparente” dacă va ajunge în producție ar aduce un plus de ajutor pentru clienții Land Rover care îşi duc maşinile pe teren accidentat, eliminând și necesitatea mutării privirii de la drum pentru a observa vitezometrul sau alte instrumente de bord.

land Rover Concept tehnologic2

land Rover Concept tehnologic3

land Rover Concept tehnologic4

land Rover Concept tehnologic5

Comentarii