lukoil-banenr

Carlos Ghosn a declarat că se aşteaptă ca piaţa din Europa să sufere o cădere dezastruoasă

Ghosn a declarat că Nissan se „pregăteşte pentru mai mulţi ani mediocri” pe piaţa din Europa, cu toate că brazilianul spune că „regiunea nu va suferi un colaps”. Ghosn consideră că situaţia din Europa este cauzată de capacitatea de producţie excesivă în raport cu nivelul real al vânzărilor.

Pilot Autoexpert

Vânzările de automobile noi pe piaţa din Europa au atins cel mai scăzut nivel din ultimii 17 ani, şi situaţia nu prezintă semne favorabile pentru viitorul apropiat. Consultanţii de la AlixPartners estimează că piaţa auto din Europa nu va atinge nivelul pe care îl avea înaintea crizei financiare în decursul actualului deceniu, deoarece instabilitatea euro şi şomajul ridicat pe mai multe pieţe subminează încrederea consumatorilor şi dorinţa acestora de a cumpăra automobile noi.

Estimările celor de la AlixPartners prezic că Europa de Vest va avea o scădere a cererii în următorul an, fiind preconizată o scădere de un milion de unităţi. Astfel, cei de la AlixPartners se aşteaptă la 13.5 milioane de unităţi vândute în 2013, cu 3.3 milioane unităţi sub pragul atins în 2007. Cei de la Nissan vor încerca să facă faţă acestor probleme prin reducerea capacităţii la nivelul cererii şi prin debuturi în noi segmente de piaţă.

Comentarii