lukoil-banenr

Carlos Tavares a fost confirmat ca viitorul CEO al concernului PSA Peugeot-Citroen. Încă nu este clar momentul în care Tavares va prelua şefia PSA Peugeot-Citroen, schimbarea urmând să aibă loc după retragerea actualului CEO, Philippe Varin. Până atunci, Tavares va face parte din consiliul de conducere al concernului francez, prima zi a anului viitor urmând să marcheze debutul său în acest cerc.

Pilot Autoexpert

Carlos Tavares are rolul de a readuce concernul PSA Peugeot-Citroen înapoi la profit, după şase ani în care grupul a înregistrat pierderi. Fostului director operaţional Renaul va fi al treilea CEO al PSA în şapte ani, iar numirea sa în funcţie vine într-o perioadă dificilă pentru concernul francez, anul 2014 fiind sinonim cu prima fază a renunţării la 11.200 de locuri de muncă şi la închiderea unei fabrici din apropierea Parisului. Consiliul de conducere al PSA şi-a redus şi el efectivul, doi din cei şase membri fiind eliminaţi.

Pe lângă faptul că a ajuns să fie secundul lui Carlos Ghosn, Tavares este cunoscut şi pentru pasiunea lui pentru automobile este cunoscută, acesta fiind implicat şi în motorsport, participând la diferite evenimente la volanul unor modele Renault şi Nissan. Analiştii din industrie îl văd pe Tavares drept potenţialul salvator al concernului francez.

Comentarii