lukoil-banenr

Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) și autoritățile Republicii Moldova au întreprins mai multe măsuri pentru a evita suspendarea BNAA din sistem-ul ”Cartea Verde” începând cu 1 aprilie 2016.

Pilot Autoexpert

Exist șanse ca Republica Moldova să fie reinclusă în sistemul ”Cartea Verde” iar despre acest lucru vom afla la începutul lunii martie. Amintim că odată cu amânarea datei intrării în vigoare a dispoziției de suspendare a BNAA din Sistemul Internațional de Asigurări „Carte Verde”, începând cu 1 aprilie 2016, Consiliul Birourilor de la Bruxelles a instituit o perioadă de monitorizare strictă a BNAA, inclusiv prin executarea sarcinilor prevăzute într-un Plan de acțiuni asumat de comun cu autoritățile statului.

De asemenea, precizăm că decizia de suspendare a BNAA începând cu data de 1 octombrie 2015 a fost luată în cadrul Adunării Generale a membrilor Consiliului Birourilor, în luna mai 2015.

Ulterior, ca urmare a măsurilor întreprinse de către BNAA și de către autoritățile competente ale Republicii Moldova, Consiliul Birourilor de la Bruxelles a amânat data intrării în vigoare a dispoziției de suspendare până la 1 aprilie 2016, stabilind o perioadă de monitorizare. BNAA și autoritățile din Moldova întreprind toate măsurile necesare pentru a se conforma exigențelor Consiliului Birourilor de la Bruxelles, astfel încât să fie anulată suspendarea Moldovei din Sistemul Carte Verde începând cu 1 aprilie 2016.

Sursa: Agora.md

Comentarii