lukoil-banenr

CARTEA VERDE PENTRU TOŢI

Pilot Autoexpert

Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) intenţionează să schimbe modalitatea de aderare la Biroul Naţional al asiguratorilor „Cartea verde” (BNA, anterior ARCA).
Şeful departamentului de supraveghere în asigurări CNPF, Vladimir Ştirbu, spune deosebirea faţă de procedurile actuale în BNA va consta în aceea că toate companiile care vor deţine licenţă pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) vor deveni în mod automat membri ai BNA. Acesta mai spune că pentru a emite cartea verde, companiile vor trebui să demonstreze că dispune de mijloacele necesare pentru formarea fondului de risc şi compensaţii, însă, oricum, acestă chestiune va fi examinată de CNPF.
CNPF speră că documentul ca fi pus în aplicare pînă la sfîrşitul lunii aprilie.
În prezent doar membrii BNA pot emite asigurarea „Cartea Verde”. Aceştia sunt „Grawe Carat Asigurări”, „Moldova-Astrovaz”, „Moldasig” şi „Asito”.
Anterior, două companii au vrut să adere la BNA, dar au fost refuzate pe motiv că nu dispun de capital propriu suficient. La rândul său, reprezentanţii celor două companii au acuzat membrii BNA de crearea unui oligopol şi de încălcarea legislaţiei. Totodată, aceştia au afirmat că daca vor fi admişi mai mulţi membri în BNA, atunci preţul cărţii verzi va fi mult mai mic decât în prezent.

 

Comentarii