Imagine simbol
lukoil-banenr

Nu ştim dacă rugăminţile fanilor au fost auzite sau e doar o simplă mişcare de marketing dar cert este că pentru împătimiţii brandului, vestea de astăzi este un motiv de sărbătoare. BMW a făcut public numele de cod al viitorului Seria 8, planificat pentru debut până la finele anului 2020, confirmând astfel intenţiile de a relansa coupe-ul iconic.

Pilot Autoexpert

În urmă cu numai câteva luni, (mai 2016), BMW înregistra oficial numele de 825, 830, 835, 845, 850, M850 şi chiar M8, cifre presupuse a fi atribuite viitorului Seria 8, iar acum aflăm că au rezervat şi un cod intern de producţie, G14/G15. Angajaţi din cadrul companiei au comunicat jurnaliştilor de la Automobile Magazine, faptul că BMW va relansa în viitorul apropiat coupe-ul mult aşteptat.

Mai mult de atât, potrivit informaţiilor dezvăluite în presa auto, aflăm că germanii vor introduce şi alte modificări esenţiale în nomenclatura modelelor sale. Astfel BMW Seria 6 Gran Coupe va dispărea din opţiuni, iar inscripţia în cauză îi va reveni Seriei 5, în forma unui nou model care să se poziţioneze peste actualul GT. O altă noutate priveşte şi faptul că Seria 8, va fi propus doar în două versiuni de caroserie, coupe şi cabrio, iar variantă cu patru uşi a acestuia este complet scoasă din ecuaţie, pentru a evita canibalismul cu BMW Seria 7. De la limuzina germanilor, noul optar va împrumuta de altfel platforma, tehnologiile moderne, dar şi motorizările de ultimă generaţie.

După cum vedeţi concurenţa dintre cele două mărci nemţeşti, BMW şi Mercedes, atinge noi cote! Dacă producătorul de automobile din Stuttgart, ţinteşte în Rolls-Royce Wraith, cu un coupe impunător, atunci BMW ripostează cu un model care să pună în umbră S-Coupe-ul de la Mercedes-Benz. Aşadar, ne aşteaptă vremuri frumoase şi o competiţie sănătoasă!

Comentarii