lukoil-banenr

Cayenne, scăpat din nou pe internet

Pilot Autoexpert

În sfârşit, a doua generaţia a lui Porsche Cayenne, care va fi prezentată în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2010, ni se arată oficial. Sau, mă rog, relativ oficial, graţie „indiscreţiilor” internetului. Iată, deci, primele imagini reale cu noul Cayenne.
Acesta are o alură mai puţin impozantă decât prima generaţie, fiind creionat mai fluid şi inspirând mai multă eleganţă. Nu este greu de observat stilul apropiat de al lui Infiniti FX sau Nissan Murano, Cayenne ţintind în mod direct piaţa SUV-urilor life-style din America, unde, de atlfel, şi-a făcut deja un renume.

Interiorul a fost redesenat, dar păstrează un look familiar, în timp ce luxul şi confortul sunt, bineînţeles, la cote maxime. Faţă de precedentul Cayenne, noua generaţie este mai uşoară cu 200 kg, iar motoarele vor fi trei pe benzină (3.6 V6 de 300 CP, 4.8 V8 aspirat 400 CP şi cu turbocompresor 500 CP) şi unul diesel, 3.0 V6 240 CP. Nu va lipsi şi un sistem de propulsie hibridă: la fel ca în cazul lui Volkswagen Touareg, vorbim de un motor V6 TSI, de 3.3 litri şi 333 CP, combinat cu un motor electric de 47 CP, puterea ttotală fiind de 380 CP.
În curând, toate detaliile şi imaginile oficiale. Pe viu, vom vedea noul Porsche Cayenne la Salonul Auto Geneva 2010.

 

Comentarii