lukoil-banenr

Zilele trecute, am auzit o istorioară mai nouă, despre polițiști și instituțiile de stat abilitate în a efectua analize tehnice. Sincer să fiu, noi am rămas șocați, însă cei vizați spun că fac asta din 1992!

Pilot Autoexpert

Legenda spune cam așa. Un conducător auto, pe nume Sergiu (numele de familie rămâne anonim), proprietarul unui Mercedes-Benz W126, produs în 1984 și echipat cu un motor diesel de trei litri volum, a fost stopat de către un echipaj al INP, pe strada Calea Basarabiei din capitală. Motivul? Verificarea normelor de poluare!

Echipajul de patrulare era însoțit de un alt automobil, de model LADA-NIVA, care era dotat cu dispozitive de măsurare a noxelor. Despre cum funcționează acestea și ce indică de fapt, nu vă putem spune. Din relatările lui Sergiu însă, am aflat că, ”dispozitivul a indicat o cifră de 99%, deși ar fi trebuit să fie măcar 54%”, după cum i-a spus și domnul care a efectuat măsurătorile.

După ce a fost finalizată procedura, tânărul a primit o…hârtie, pe care era scris codul unei bănci, IBAN, suma amenzii pe care trebuie să o achite, dar și un număr de contact, a cuiva pe nume Vitalie! ATÂT!

Fără proces verbal care să ateste încălcarea și fără menționarea unui articol care prevede sancțiunea pentru o astfel de încălcare, fără mijloace de măsurare menționate într-un proces verbal, fără agentul constatator care să probeze și încă multe multe încălcări, care din punctul de vedere al juristului nu sunt nimic altceva decât ABUZ…

În aceste condiții ne întrebăm, firesc, oare câți din cetățenii creduli și de bun simț, au mers să achite așa-zisă amendă?

 

Comentarii