lukoil-banenr

În ultimele 7 zile, circa 5.000 de încălcări ale RCR au fost depistate și documentate de către ofițerii de patrulare! Printre acestea se numără şi 47 de cazuri în care șoferii au urcat la volan în stare de ebrietate, iar patru conducători auto au refuzat să treacă expertiza medicală.

Pilot Autoexpert

Capul de afiş sunt vitezomanii, numărul cărora a ajuns la 1.177 de șoferi, iar printre cei care nu și-au cuplat centura de siguranță s-au înscris încă 96 de conducători auto. Pentru că aveau geamurile mașinilor fumurii, zece șoferi s-au ales cu sancțiuni. Restul 226 au ignorat semnalul roşu al semaforului.

Şi pentru că nici pietonii nu sunt sfinţi poliţiştii de la patrulare au desfăşurat pe întreg parcursul săptămânii trecute operațiunea „Pietonul”, în cadrul  căreia au fost organizate lecții de educație rutieră în instituțiile de învățământ din țară. Astfel, polițiștii  au împărțit minorilor elemente reflectorizante în adiacentul instituțiilor de învăţămînt, pentru a fi vizibili pe traseu. Dar, este de precizat că, pe parcursul operațiunii, aproape 1.200 de pietoni au fost documentați de polițiști pentru că au traversat strada neregulamentar, în locuri interzise sau au creat situații de accident.

Inspectoratul Național de Patrulare avertizează participanții la trafic că fiecare încălcare poate avea un final fatal, de aceea responsabilitatea, atenția și respectul reciproc va spori siguranța cetățenilor în stradă.

sursa: igp.gov.md

Comentarii