lukoil-banenr

Cea mai ieftină soluţie de reducere a consumului de carburant

Hibrizii sunt cea mai economică soluţie pentru a reduce consumul de carburant la nivel mondial, anunţă cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon. Hibrizii au fost comparaţi cu vehiculele electrice a căror achiziţie era sprijinită de guvern, iar cercetătorii au comparat costurile de exploatare şi subsidiile guvernamentale pe întreaga durată de utilizare a unui vehicul şi au concluzionat că vehiculele hibride sunt mai avantajoase în prezent şi în viitorul apropiat.

Pilot Autoexpert

Pe lângă autonomia ridicată, hibrizii care pot fi încărcaţi de la priză nu au nevoie neapărată de o infrastructură la fel de bine dezvoltată, iar o economie substanţială de carburant poate fi realizată prin încărcarea bateriei la domiciliu. În contrast, vehiculele 100% electrice obligă clientul să-şi încarce bateriile şi atunci când nu este acasă, ceea ce duce la necesitatea unei infrastructuri dedicate, mai ales când acele vehicule sunt folosite drept singurul automobil al familiei.

Cercetătorii sugerează ca guvernele să investească în vehiculele hibride care pot fi încărcate de la priză, în loc să sprijine dezvoltarea vehiculelor electrice cu acumulatori cu capacitate mai mare sau să creeze o infrastructură de încărcare pentru acestea. Studiul a concluzionat faptul că susţinerea guvernamentală a achiziţiei de vehicule electrice, a instalării de puncte de încărcare a vehiculelor electrice şi dezvoltarea unei reţele de încărcare pentru vehiculele electrice nu este cea mai eficientă folosire a fondurilor publice.

Comentarii