lukoil-banenr

Producătorul indian de vehicule Tata Motors a sistat asamblarea compactei Nano, care mai devreme era numit drept cel mai ieftin automobil din lume. În luna iunie a anului 2018, compania a livrat doar un singul exemplar, pentru o comparație în iunie 2017, producătorul construise 275 de unități a modelului.

Pilot Autoexpert

Specialiștii declară că cauza principală care explică de ce modelul nu a avut succes, este dorința maniacală a producătorului de a ieftini mașina și o mulțime de cazuri înregistrate când modelul Nano era cuprins de flăcări. După lansarea modelului au fost înregistrate câteva cazuri când compacta lua foc, însă cei de la Tata Motors de fiecare dată învinovățeau proprietarii care după spusele companiei conectau echipamente suplimentare în mașină.

Tata Nano se echipa cu un motor de 0,6 litri volum capabil să ofere doar 38 CP și 51 Nm cuplu motor. Propulsorul era cuplat la o cutie manuală cu patru trepte.

Pentru a oferi cel mai ieftin preț din lume, constructorul a renunțat la ușa portbagajului, chederile portierelor, servodirecție, airbag-uri și sistem de aer condiționat.

Prețul unui Tata Nano era comercializată cu un preț de 236.447 rupii indiene sau circa 2.900 de euro

Comentarii