lukoil-banenr

Se pare că americanii au găsit reţeta perfectă a unui automobil daily dar cu pretenţii sport înalte. În ciuda faptului că este un sedan şi pe deasupra cu propulsie electrică, noul Tesla Model S P85D le-a dat bătăi de cap mai multor sportcaruri. 

FLYONE

Cea mai recentă victimă este BMW-ul M4 Convertible iar rezultatul final nu este foarte greu de ghicit. Tesla Model S se bucură de un cuplu motor instant dar şi de un avantaj în forma unui număr de cai putere mai mare. Cu alte cuvinte EV-ul americanilor transmite celor patru roţi nu mai puţin de 691 de cai putere şi 931 Nm de cuplu motor, în timp ce germanul are la dispoziţie numai 431 de cai putere.

diselok

Chiar dacă testul este mai puţin relevant, este totuşi uimitor faptul că Tesla nu a plecat „prea departe”, având în vedere avantajul de 260 de cai putere, mai mult de jumătate din potenţialul lui M4! Ah da, să nu uităm că BMW-ul transmite puterea exclusiv roţilor punţii spate, ceea ce îl scoate din competiţie.

Dar, cum altfel şi-ar reclama americanii propriul produs, dacă nu în comparaţie cu un model iconic printre împătimiţii de cai putere „accesibili”.

Comentarii