lukoil-banenr

Cel mai rapid Bentley Cabrio din istorie

Pilot Autoexpert

Gama ultra rapidă de la Bentley, Supersports, se îmbogăţeşte la Salonul de la Geneva 2010 cu încă o versiune, cea Continental Supersports Cabrio. Ca şi modelul coupe din care este derivat, care se pretinde cel mai rapid Bentley făcut vreodată, această versiune îşi rezervă aceleaşi merite pe segmentul cabrio.

Încrederea Bentley se bazează pe cei 621 CP rezultaţi din propulsorul de 6.0 litri W12 şi pe cuplul de 800 Nm. Puterea este transmisă către toate patru roţile prin intermediul cutiei ZF cu şase rapoarte, care schimbă în 93 de milisecunde. Distribuţia puterii între punţi se face în modul 40/60 pentru un mai bun control dinamic, iar la viteze mici, ESP-ul are o setare mai permisivă pentru a tolera manevrele îndrăzneţe.

Acest armăsar de rasă se va hrăni – la fel ca şi Coupe-ul – atât cu benzină standard,dar şi cu E85, ceea ce nu afectează însă performanţele dinamice. Această tehnologie FlexFuel va fi introdusă pe toată gama din 2011, pentru a reduce emisiile. Indiferent de ce are în rezervor Continental Supersports Cabrio poate atinge 100 km/h în 4,2 secunde şi o viteză maximă de 325 km/h.
Aspectul păstrează liniile dictate de Continental Supersports, primind exact aceleaşi elemente ca şi versiunea prezentată anul trecut. Preţul se profilează a fi cu puţin peste 200.000 de euro.

 

Comentarii