lukoil-banenr

Cel mai rapid Bugatti Veyron va debuta în 2013

Numele mari din industria auto (Ferrari şi McLaren), care promit hypercaruri gata să ofere sute de cai putere, face ca Bugatti să îşi simtă ameninţată titulatura de ”automobil suprem”. Tocmai de aceea subsidiarul exotic al Grupului Volkswagen se pregăteşte să creeze un Veyron ultra potent, capabil să răstoarne orice limită convenţională a unui automobil de serie. Potrivit publicaţiei Automobile Magazine, Bugatti vrea să dea naştere un SuperVeyron, dispus să livreze nu mai puţin de 1600 de cai putere. Bagajul de resurse, impresionant pentru o maşină de serie, ar putea fi obţinut din acelaşi motor de 8.0 litri sau dintr-unul ceva mai mare, de 9.6 litri.

Pilot Autoexpert

Deşi puterea va creşte considerabil, masa se va reduce substanţial. Cu 249 de kilograme, conform declaraţiilor celor de la declară Automobile Magazine. În aceste condiţii masa totală a supercarului ar ajunge la fix 1600 de kilograme, iar SuperVeyron ar fi capabil să promită un raport cai putere pe kilogram de 1/1. Cu o asemenea reţetă promisiunea unui sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 1.6 secunde nu mai pare deloc ireală, ne mai vorbind despre viteza maximă de 463 de km/h care nici ea nu mai pare imposibilă.

Nouă ne rămâne doar să aşteptăm următoare ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt unde cel mai probabil va şi debuta intrigantul SuperVeyron menit să impresioneze absolut toată lumea auto.

Comentarii