lukoil-banenr

Cea mai rapidă variantă a supercarului Lamborghini Aventador va primi denumirea SVJ. Acest lucru se observă pe imaginile publicate pe contul de Instagram salentov12, în care apare ceasul de bord virtual al bolidului.

Pilot Autoexpert

Producătorul italian de automobile, va reveni la folosirea indexului SVJ, care pentru prima dată a fost folosit în anii 1970. Anume atunci pilotul Bob Wallace, a construit o variantă experimentală a legendarului model Miura, care venea să corespundă regulamntului FIA J. Automobilul folosea componente ale șasiului și panouri ale caroseriei confecționate din aluminiu, geamuri laterale din plastic, blocuri optice fixe și o suspensie resetată.

Puterea propulsorului standard folosit pentru Miura, un V12 de 2.9 litri volum, a fost ridicată de la 370 CP până la 445 CP. După finisarea programului de testare a vehiculului, acesta a fost vândut unui proprietar privat. În luna aprilie a anului 1971, supercarul a fost distrus într-un accident.

La moment se cunoaște doar despre șase exemplare Lamborghini Miura SVJ. Una dintre acestea din start a ieșit de pe banda rulantă cu indexul SVJ, altele sunt exemplare SV, care au primit un șir de modificări.

Lamborghini Miura P400 SVJ

Comentarii