lukoil-banenr

Cel mai scump automobil vândut de Mercedes a fost testat de un cunoscut jurnalist auto

Deşi viabilitatea electrovehiculelor continuă să rămână în balanţă nu putem să nu recunoaştem că Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive este un vehicul impresionant.

Pilot Autoexpert

Cele patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, produc un total de 740 CP şi nu mai puţin de 1.000 Nm, valori care îi permit acestei creaţii să realizeze sprintul de la zero până la 100 km/h în mai puţin de 3,9 secunde şi să fie capabilă să atingă o viteză maximă limitată la 250 km/h. Această demonstraţie de forţă a ingineriei a fost considerată drept cel mai rapid vehicul electric de serie din lume, însă e posibil ca acest titlu să treacă acum la un producător american, Detroit Electric, care planifică să pună în producţie modelul SP:01.

Iar pentru a vedea dacă o maşină electrică se compară cu o maşină cu motor termic, jurnalistul britanic Chris Harris a avut ocazia să conducă noul Mercedes-Benz SLS AMG pe un circuit, una dintre concluziile sale fiind că această artă inginerească germană este mult mai bună decât s-a aşteptat iniţial.

Comentarii