lukoil-banenr

Cel mai sofisticat cabrio din lume va costa 350.000 de euro

Varianta decapotbilă a navei amiral Bentley va avea un preţ de pornire de 350.000 de euro, compatibil cu eticheta de ”cel mai sofisticat şi elegant cabrio din lume”.

Pilot Autoexpert

Bentley se pregăteşte să dea naştere celui ”mai sofisticat şi elegant model cabrio din lume”. Promisiunea oficialilor britanici, confirmată de o schiţă publicată în luna august, ar putea deveni realitate la sfârşitul lui septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Paris. Dacă supoziţiile se vor adeveri, am putea vorbi deja despre Bentley Mulsanne Convertible Concept ca despre vedeta întregului salon francez.

Anunţat ca un etalon al segmentului şi implicit al gamei Bentley, cabrioletul va avea şi un preţ pe măsura numelui. Dacă va primi şi acceptul celor mai înalţi oficiali pentru producţie, limuzina britanică ar urma să coste aproximativ 350.000 de euro. Un preţ demn de cel ce se vrea a fi urmaşul lui Azure.

Compania Bentley va produce în fiecare an câte 250 de unităţi Mulsane Convertible, model care va păstra platforma fratelui sedan, însă ampatamentul acestuia va fi mai scurt cu aproximativ 15 centimetri. Inginerii britanici vor încerca să ofere publicului o limuzină cu o linie a acoperişului mult mai coborâtă şi portiere fără ramă pentru geamuri, un detaliu de fineţe obligatoriu în acest segment. Partea posterioară va fi modificată pentru a putea găzdui acoperişul rabatat, însă partea forntală nu va suferi modificări notabile.

Numărul mic de exemplare preconizate de a fi produse este dictat de intenţia autoproducătorului din Crewe de a păstra caracterul exclusivist al modelului, dar şi pentru a se putea asigura de calitatea fiecărui exemplar.

Comentarii