lukoil-banenr

Cele mai sigure masini in 2011, conform Euro NCAP

Cel mai sigur autoturism din clasa SUV de dimensiuni mici a iesit Audi Q3. Acesta a primit un punctaj de 94% pentru protectia pasagerilor, 85 pentru protectia copiilor si 52 pentru pietoni. Insa a primit un punctaj mare de 86% pentru sistemele de siguranta si asistenta pentru sofer.

Pilot Autoexpert

Monovolumul de dimensiuni reduse cel mai sigur a fost votat Mercedes-Benz B-Class. Acesta a primit, asa cum era de asteptat de la un Mercedes, un colosal punctaj de 97% pentru protejarea pasagerilor, 81 pentru copii, 56 pentru pietoni si 86 in ceea ce priveste asistenta si sistemele de siguranta.

Cel mai sigur supermini a iesit Chevrolet Aveo. Masina a primit 95% punctaj pentru pasageri, 87 pentru copii, 54 pentru pietoni si 93% pentru asistenta de siguranta. Aveo a primit un punctaj mare, tinand cont ca este vorba de o masina din clasa mica, iar la pret este un low-cost.

Cea mai sigura masina de familie de dimensiuni reduse a iesit Ford Focus. Masina a obtinut un punctaj de 92% pentru protejarea pasagerilor, 82 pentru copii, 72 pentru pietoni (un punctaj foarte mare) si 71% datorita sistemelor de siguranta care il ajuta pe sofer sa evite un accident si in cazul unei coliziuni.

Ca si o traditie, cea mai sigura masina de familie de dimensiuni mari a iesit un Volvo. E vorba de modelul Volvo V60 care a punctat 94% pentru protejarea pasagerilor, 82 pentru copii, 64 pentru protectia pietonilor si, sa bata tobele… 100% in ceea ce priveste sistemele de siguranta si asistenta in caz de accident. Da, ati citit bine! Volvo ramane in continuare fidela sigurantei si a primit mai mult ca orice alta masina, adica un punctaj maxim.

Comentarii