lukoil-banenr

Centuri de siguranţă activă de la Mercedes-Benz

Germanii combină siguranţa activă şi confortul, anunţând centurile de siguranţă care dispun de catarame active, rabatabile electric.

Pilot Autoexpert

Recunoscuţi pentru activitatea de pionierat în ceea ce priveşte anumite sisteme de siguranţă activă şi pasivă, cei de la Mercedes-Benz prezintă un sistem dedicat personajelor principale din limuzinele de lux: pasagerii din spate.

Sistemul cataramelor active pentru centurile de siguranţă de la Mercedes-Benz contribuie semnificativ la confortul pasagerilor de pe bachetă, prin următorul mecanism: la deschiderea portierelor din spate, cataramele se ridică automat, fiind chiar iluminate. După momentul cuplării centurilor de siguranţă, cataramele se rabatează, pentru a nu stânjeni confortul ocupanţilor.

Mai mult, sistemul este cuplat la binecunoscutul PRE-SAFE, care, printre altele, tensionează centurile în momentul detectării unei potenţiale coliziuni. Potivit oficialilor germani, noul sistem urmează a fi implementat pe viitoarele modele, astfel că este mai mult decât probabil ca următoarea generaţie de S Class să beneficieze de centurile active.

Comentarii