lukoil-banenr

CEO-ul General Motors a declarat că este îngrijorat de situaţia din Coreea de Nord

Dan Akerson, CEO-ul General Motors, a anunţat că va reevalua opţiunile companiei privind planurile de viitor ale subsidiarelor sale din Coreea de Sud în urma tensiunilor ridicate din Coreea de Nord. Constructorul american are cinci uzine în Coreea de Sud, care produc aproape 1.5 milioane de unităţi în fiecare an, dintre care 90% sunt destinate exportului pe alte pieţe.

Pilot Autoexpert

Respectivele îngrijorări au apărut pe fondul acţiunilor şi declaraţiilor din ultimele zile din partea reprezentanţilor puterii din Coreea de Nord. Ultima mişcare a nord-coreenilor este o sugestie adresată reprezentanţilor misiunii diplomatice ruse la Pyongyang, cărora li s-a sugerat posibilitatea evacuării ambasadei din capitala Coreei de Nord.

Concernul General Motors aşteaptă sfaturi de la consultanţii guvernului american specializaţi în asemenea situaţii. Dan Akerson spune că este îngrijorat atât pentru salariaţii GM din Coreea de Sud, cât şi pentru soarta companiei în cazul unei întreruperi a producţiei la uzinele din penisula asiatică.

General Motors produce în Coreea de Sud modele precum Chevrolet Spark, Sonic, Cruze, Captiva şi Orlando. Chiar mai mult, întregul centru de dezvoltare al automobilelor mici produse de concernul General Motors este localizat în Coreea de Sud, ceea ce le-ar putea pune probleme mari americanilor în cazul unor reacţii agresive ale Coreei de Nord.

Comentarii