lukoil-banenr

Chevrolet Corvette ZR1 va fi Official Pace Car la Indy 500

Prin luna ianuarie 2012, Chevrolet a anunțat că va introduce versiunea specială Corvette 427 Collector Edition și pachetul 60th Anniversary. Pentru a fi marcat ultimul an de producție în forma curentă și aniversarea cu numărul 60 a modelului Corvette, cei de la Chevrolet au pregătit un Corvette ZR1 care va fi folosit ca safety car (pace car) oficial în cadrul competiției Indianopolis 500.

Pilot Autoexpert

În privința aspectului exterior, Corvette ZR1 va avea aceeși nuanță specială Arctic White cu dungi Pearl Silver Blue care sunt oferite prin pachetul menționat mai sus. Din punct de vedere tehnic, ChevroletCorvette ZR1 dispune de un motor V8 de 6.2 litri, dispus să ofere 647 CP și un cuplu de 818 Nm. Cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte și datorită masei de 1.520 de kilograme, modelul este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde, înainte de a ajunge la viteza maximă de 330 km/h.

Primele manifestări din sezonul 2012 al competiției Indianopolis 500 vor începe mâine, iar pe 12 mai va fi ziua deschiderii oficiale. Organizatorii spun că noul sezon va include schimbări majore atât pe circuit cât și în afara acestuia, dar până una alta, spectatorii vor vedea cum se descurcă piloții echipelor favorite.

Comentarii