lukoil-banenr

Chevrolet va lansa Corvette 427 Collector Edition

Chevrolet a anunţat ediţia specială Corvette 427 Convertible Collector Edition şi pachetul 60th Anniversary. Pe lângă faptul că modelul legendar Chevrolet Corvette sărbătoreşte aniversarea cu numărul 60, generaţia actuală C6 este aproape de finalul producţiei, fiind deja aşteptat un înlocuitor.

Pilot Autoexpert

Chevrolet a oferit ediţia specială Collector pentru Corvette prima dată în anul 1982, apoi în 1996, iar acum se va duce mai departe această tradiţie prin modelul care va fi prezentat la casa de licitaţii Barrett Jackson din Arizona în data de 21 ianuarie. Alături de Corvette 427 Convertible Collector Edition va fi oferit şi pachetul 60th Anniversary, iar ambele modele speciale vor fi disponibile din această vară.

Chevrolet Corvette 427 Convertible Collector Edition îşi propune să fie cel mai potent model decapotabil din istoria Corvette, iar pentru a se ţine de promisiune, sub capotă va fi prezent un motor V8 de 7.0 litri LS7 împrumutat de la Corvette ZO6. Acesta va fi cuplat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte şi va fi capabil să ofere 505 CP şi un cuplu de 637 Nm. Standard va fi oferit sistemul Magnetic Selective Ride Control.

Sprintul de la 0 la 100 km/h se obţine în 3,8 secunde, iar dacă piciorul îţi va rămâne înfipt în pedala de acceleraţie vei putea să atingi o viteză maximă de aproximativ 305 km/h. Sistemul de direcţie şi puntea spate sunt preluate tot de la Corvette ZO6, iar jantele care sunt pe 19 inci în faţă şi pe 20 inci în spate amintesc de ZR1.

Nu lipsesc elementele care au fost realizate din fibră de carbon, cum ar fi capota şi gurile de aerisire în stil Z06. Chevrolet Corvette 427 Collector Edition are o masă de 1.522 de kilograme.

Pe de altă parte, Corvette cu pachetul 60th Anniversary se va distinge pintr-o nuanţă specială la exterior, denumită Arctic White şi prin dungile opţionale Pearl Silver Blue. În plus, mai multe embleme vor confirma faptul că modelul este unul aniversar. Pe acestea le vei întâlni şi la exterior, pe jante, dar şi dincolo de portiere, mai exact pe volan şi pe tetiere.

La interior, scaunele au fost îmbrăcate într-o piele bleumarin şi au primit nişte inserţii speciale, iar dacă îţi vei lăsa capul pe spate când modelul va folosi acoperişul vei observa că şi acesta este tot albastru.

60th Anniversary Package va fi disponibil pentru toate modelele Corvette din generaţia actuală, inclusiv pentru versiunea 427 Convertible.

Comentarii