lukoil-banenr

Dintre toate ciudăţeniile expuse la Salonul Auto de la Beijing, SUV-ul din imagini este fără îndoială învingătorul la capitolul atenţie din partea publicului. Şi asta deoarece, vehiculul de teren ce măsoară în jur de şase metri în lungime, face ca un Hummer H1 sau Dartz-ul să arate ca nişte jucării banale.

Pilot Autoexpert

De construcţia acestuia se ocupă chinezii de la IAT, o companie fondată în 2002 şi necunoscută nouă până acum, care a promis că va scoate la lumina zilei zece astfel de exemplare, numite Kalman King. Fiecare model este construit pe platforma lui Ford F-450, de la care de altfel a păstrat interiorul şi motorizarea V10 de 6.8 litri ce produce 362 de cai putere.

Pe lângă designul foarte extravagant, maşina are şi un preţ pe măsură, de circa 1.9 milioane de dolari. În schimbul acestei sume, clienţii vor primi un Ford, al cărui interior a fost remodelat pentru a oferi mai mult spaţiu şi confort pasagerilor săi, iar pentru a masca provenienţa plasticului ieftin, l-au împodobit cu tapiţerii din Alcantara, cusuturi contrastante şi accente de auriu.

Am o singură întrebare, cine şi pentru ce ar putea renunţa la aşa o sumă de bani, în schimbul căreia va primi un SUV american, modificat de chinezi, pentru un preţ de cel puţin 26 de ori mai mare în comparaţie cu cel mai bine dotat Ford F-450?!

IATY-Kalman-1 IATY-Kalman-2 IATY-Kalman-3 IATY-Kalman-6 IATY-Kalman-7 IATY-Kalman-8 IATY-Kalman-9 IATY-Kalman-12 IATY-Kalman-15 IATY-Kalman-26 IATY-Kalman-31 IATY-Kalman-32 IATY-Kalman-33 IATY-Kalman-37 IATY-Kalman-38 IATY-Kalman-39 IATY-Kalman-43

Comentarii