lukoil-banenr

Chinezii au plagiat chiar şi Renault ZOE

Ştim că guvernul chinez are planuri mari în ce priveşte maşinile electrice, dar nu ne aşteptam ca o firmă de maşini chinezeşti să plagieze pe faţă noul Renault Zoe.

Pilot Autoexpert

Chinezii consideră că plagiatul e o formă de apreciere la adresa celui copiat păgubit – mergând pe această logică, înseamnă că Shenzen Greenwheel a intuit succesul iminent al lui Renault ZOE, aşa încât a purces la construirea unei maşini care arată aproape identic.

Pentru moment, nu avem nici o altă informaţie în afară de imagini (schiţe oficiale depuse la oficiul de patente din China) şi de numele clonei de ZOE: Greenwheel J0. Ce-i drept, se observă cu uşurinţă că maşinii chinezeaşti îi lipseşte eleganţa adevăratului Renault ZOE.

Din câte se pare, şi Greenwheel J0 va fi o maşină electrică, la fel ca şi Renault ZOE, dar e greu de crezut că va beneficia de aceeaşi tehnologie – deşi, mai ştii, poate că această clonă este un rezultat al scandalului de spionaj industrial de la Renault…

Unele voci mai vin cu o ipoteză: Greenwheel J0 nu e, de fapt, o clonă, ci rezultatul unei cooperări între Renault şi chinezi, dată fiind dorinţa francezilor de a intra în forţă pe piaţa auto chinezească. Multe ipoteze, nici o confirmare.

Comentarii