lukoil-banenr

Chinezii lovesc din nou! De data aceasta cu o copie a unui model foarte popular în Europa şi anume Volkswagen Passat. Dongfeng Number One, aşa cum a fost botezat sedanul, reprezintă un mix de idei de design împrumutate (furate) cu succes de la marii producători europeni. 

Pilot Autoexpert

Partea frontală aminteşte puternic de noul Volkswagen Passat, din lateral însă rişti să o confunzi cu vreun model din gama Audi, iar din spate, mie personal, mi se conturează o asemănare puternică cu fundul coupe-ului S-Class (ori chiar GLE Coupe). Şi pentru că inginerii chinezi nu sunt foarte pricepuţi la a dezvolta propriile tehnologii, au ales să producă noul model pe platforma celor de la Peugeot, spre surpriza noastră, cu licenţa şi acordul francezilor.

Este vorba despre platforma utilizată de modelele C5 şi 508, pe care au fost instalate motorizări de producţie proprie (dacă ar fi să le dăm crezare). Gama de propulsoare nu este foarte variată şi include două benzinare, unul de 1.6 litri volum, turbo-aspirat, ce produce 200 de cai putere, dar şi un motor de 2.0 litri, aspirat natural, capabil să genereze 150 de cai putere.

Pentru a-şi asigura succesul, chinezii au dotat sedanul „premium” cu blocuri optice cu LED, elemente decorative din crom, jante de un design dubios, dar şi un sistem de evacuare cu finale duble, aşa cum se cuvine unei maşini de lux.

dongfeng-number-one-e73681e9dbe6872c74-0-0-0-0-0

sursă poze: 4tuning.ro

 

Comentarii