lukoil-banenr

Chinezii de la BAIC ar putea cumpăra compania Fisker

Pilot Autoexpert

Iniţial, sursele citate de Bloomberg anunţau o posibilă achiziţe din partea celor de la Dongfeng, dar acestea au fost contrazise de o vizită recentă a reprezentanţilor BAIC la sediul Fisker. Zvonurile legate de cei de la Dongfeng anunţau o ofertă de 350 de milioane de dolari, dar vizita celor de la BAIC în California s-a lăsat fără informaţii de acest gen divulgate presei.

În urma tuturor problemelor înregistrate de producătorul Fisker în ultimul timp (la începutul lunii decembrie 2012, cei de la Fisker au fost nevoiţi să-şi întrerupă producţia, după ce furnizorul lor de acumulatori, A123 Systems, a dat faliment), compania americană îşi caută un partener pentru a putea supravieţui pe piaţa auto. În decembrie 2012, cei de la Fisker spuneau că poartă discuţii cu trei potenţiali parteneri privind întocmirea unei alianţe.

Fisker Karma, unicul model al companiei produs în serie, are două motoare electrice care dezvoltă un total de 408 CP şi 1.300 Nm şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.9 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 200 km/h. Pentru a mări autonomia de la 80 la 483 kilometri, Karma beneficiază de un motor 2.0 turbo alimentat cu benzină, care încarcă bateriile după ce modelul rămâne fără energie în acumulatori.

Comentarii