lukoil-banenr

Un grup de cercetători din China au publicat de curând rezultatele unei munci asidue de câţiva ani, în care au încercat să creeze un automobil operabil 100% cu puterea minţii! Rezultatul i-a mulţumit pe chinezi astfel încât aceştia s-au grăbit să prezinte lumii întregi învenţia.

Pilot Autoexpert

Autorii proiectului sunt câţiva studenţi ai universităţii Nankai din oraşul Tianjin, care sub patronajul profesorului Duan Feng, au transformat un SUV de serie de model Haval H9, într-un automobil complet operabil doar cu impulsuri generate de creierul uman. Metoda nu este una chiar inedită în acest domeniu aşa cum AutoExpert a scris anterior despre un experiment similar în SUA. Spre deosebire de americani însă, maşina chinezilor nu este un i3, ci un automobil de teren şi poate fi mişcat doar în faţa sau în spate, în timp ce EV-ul putea fi condus şi în curbe.

Chiar şi aşa, isprava studenţilor merită a fi apreciată pe deplin şi ne demonstrează încă o dată că în viitor, s-ar putea să nu mai avem nevoie de pedale sau volan pentru a conduce un automobil!

Comentarii