lukoil-banenr

Compania X Electrical Vehicle a anunțat asamblarea în serie a primului automobil imprimat pe un 3D-Printer. Primul prototip al acestuia compact carul LSEV, va fi prezentat în luna aprilie la Salonul Auto de la Beijing, iar producerea automobilului va începe în anul 2019, anunță South China Morning Post.

Pilot Autoexpert

Cu ajutorul unui 3D-Printer, vor fi imprimate toate elementele cu excepția șasiului, geamurilor, anvelopelor și trenului de propulsie. Pentru elaborarea unui material special care va fi folosit la printarea panourilor de caroserie, cei de la X Electrical Vehicle au încheiat un contract de parteneriat cu compania Polymaker.

Pentru imprimarea barei față este nevoie de circa patru ore, pentru acoperiș cinci ore, pentru o portieră opt ore, iar pentru a printa panoul de bord printerul va lucra nouă ore.

Vehiculul va folosi un motor electric care va putea accelera până la viteza maximă de 70 km/h și va oferi o autonomie de circa 150 de kilometri în dependență de modul de condus al șoferului.

Vehiculul va fi asamblat în China și va costa circa 9.500 de dolari SUA. Reprezentanții companiei X Electrical Vehicle, afirmă că deja au recepționat circa 7.000 de precomenzi pentru EV-ul LSEV. Majoritatea comenzilor vin de la companii poștale și de curierat.

Comentarii