lukoil-banenr

Concernul Daimler, în componenţa căruia intră şi Mercedes-Benz, a anunţat că le-a oferit partenerilor săi chinezi BAIC, posibilitatea de a utiliza platforma veche a lui E-Class pentru a construi propria gamă de maşini. Oficialii nu au menţionat exact despre care generaţie merge vorba, însă au dezvăluit alte detalii importante.

Pilot Autoexpert

Primile modele produse de chinezi vor putea fi văzute abia în 2018. Platforma celor de la Mercedes va fi utilizată atât pentru sedan cât şi pentru un crossover şi chiar un monovolum. Cel din urmă va fi comercializat sub numele de Weiwang, în timp ce micul off-roader şi berlina se vor numi Senova. Tot de la Mercedes urmează să fie împrumutate unele agregate, asamblate la uzina comună din Beijing. Mai exact este vorba de două propulsoare, unul în trei cilindri şi un volum de 1.8 litri, turbo-aspirat, şi unul de 3.0 litri volum, aspirat natural, ambele fiind conectate la transmisia automată cu şase rapoarte.

Daimler este co-acţionar BAIC începând cu anul 2013, atunci când au achiziţionat 12% din pachetul de acţiuni al companiei chinezeşti. Investiţia i-a costat pe germani 625 de milioane de euro însă le-a asigurat celor de la Daimler două locuri în consiliul director cât şi controlul uzinei de asamblare Beijing Benz Automotive Company.

 

Comentarii