lukoil-banenr

Veşti bune pentru toţi automobiliştii! În curând în capitală vor demara lucrările de construcție a unei șoseli de centură. Autoritățile au anunțat că în cel puțin două luni, firma bulgară cu care va fi semnat săptămâna viitoare contractul, se va apuca de proiect.

Pilot Autoexpert

Pentru început, se va lucra doar la primul tronson, ceea ce reprezintă a zecea parte din tot drumul de ocolire, care ar putea fi gata abia în 2020. Șoseaua de centură a Chișinăului va avea patru benzi, câte 2 benzi pe fiecare sens. Doar pentru această porţiune de drum, sunt planificate cheltuieli în sumă de nouă milioane de euro! În ce priveşte celelalte porțiuni de drum, acestea urmează să fie date în exploatare până în 2020. Valoarea totală a proiectului se ridică la 200 de milioane de euro, bani oferiți de Banca Europeana pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Despre un drum de ocolire a Chişinăului se discută deja de ani buni. Ideea a fost inclusă încă în planul urbanistic al capitalei din 2007. Șoseaua urmează să pornească din sectorul Telecentru, să treacă pe lângă localitățile Trușeni, Grătiești, Tohatin, porțiuni care vor fi doar reabilitate. Totodată, segmentele de drum de lângă localitățile Colonița, Sângera, Sociteni ar urma să fie construite de la zero.

Comentarii