lukoil-banenr

Chris Harris, se numără la etapa actuală printre puţinii prezentatori a unui show auto de excepţie, de la care cu siguranţă ai ce să înveţi. De ceva vreme britanicul a fost înrolat în echipa Top Gear, iar în afara orelor de filmări aleargă în cursele Blancpain la volanul unui Bentley!

Pilot Autoexpert

Cu o asemenea experienţă bogată în spate, sunt oarecum plăcut surprins că harismaticul (harrismonkey pe instagram) pilot a ales să îşi cheltuie salariul pe un sportcar bavarez. Şi nu unul de generaţie nouă, cu tehnologii moderne şi dotări de top, ci un BMW 1M. Coupe-ul compact cu două uşi, a fost produs într-un număr limitat de numai 6.309 unităţi, iar principala atracţie i-o conferă reţeta clasică după care a fost construit, având motorul amplasat longitudinal, în faţă, tracţiune spate, cutie de viteze manuală, diferenţial auto-blocant şi cât mai puţină electronică.

Untitled-4

Ultimile exemplare au părăsit porţile uzinii din Munchen în urmă cu vreo patru ani de zile, însă preţul acestor maşinuţe pe piaţa automobilelor second-hand rămâne în continuare unul destul de ridicat, începe de la 40.000 de euro şi poate ajunge la egal cu cel mai nou BMW M2 Coupe.

Şi în ţara noastră există un asemenea exponat, care s-a prăfuit mult timp în salonul dealerului oficial până şi-a găsit stăpânul. Sub capota maşinii este instalată un motor de 3.0 litri volum ce dezvoltă aproximativ 340 de cai putere şi 450 Nm de cuplu motor (500Nm la overboost). Cu ajutorul acestora, sprintul de la zero la prima sută durează numai 4.9 secunde, însă motorul ascunde rezerve substanţiale pentru tuning, foarte apreciate de către fanii mărcii.

bmw-1m-1 bmw-1m-2 bmw-1m-3 bmw-1m-4 bmw-1m-5 bmw-1m-6

Comentarii