lukoil-banenr

Cinci stele la Euro NCAP

Astfel, au fost recompensate cu punctajul maxim noul BMW Seria 3, Peugeot 208, Hyundai i30și Mazda CX-5. Cele cinci stele au fost acordate pe baza noului regulament de verificare aplicat de Euro NCAP, mult mai strict, după cum a reieșit dintr-o sesiune anterioară de teste.

Pilot Autoexpert

Potrivit celor de la Euro NCAP, producătorii celor patru modele testate au manifestat un inters sporit pentru protecția pietonilor. De exemplu, noul BMW Seria 3 a obținut 78% în ceea ce privește grija față de pietoni, deși mașina nu are o capotă activă. Pentru protecția adulților, modelul 320d izbit de pereți a primit un scor de 95%, pentru protecția copiilor – 84%, iar pentru sistemele de siguranță – 86%.

Peugeot 208 a fost cotat cu cinci stele deoarece a reușit să acumuleze 88% pentru protecția adulților, 78% pentru protecția copiilor, 83% datorită sistemelor de siguranță și 61% pentru protecția pietonilor.

Hyundai i30 s-a remarcat pentru protecția copiilor, cu procentul cel mai mare din această categorie: 90%. Același scor a fost acordat și pentru protecția adulților. Rezultatele de 67% pentru protecția pietonilor și 86% pentru sistemele de siguranță au contribuit la ”câștigarea” celor cinci stele.

Mazda CX-5 a fost apreciată datorită sistemului Autonomous Emergency Braking System (AEBs), iar pentru toate sistemele de asistență, mașina a obținut scorul de 86%. Protecția adulților este cotată cu 94%, cea pentru pietoni – cu 64%, iar pentru copii – cu 87%.

Următoarele teste de impact sunt programate pentru sfârșitul lunii august.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAutoExpert din 5 iunie 2012
Articolul următorSupercaruri hibride