lukoil-banenr

O bună parte din proprietarii de vehicule de teren, ori cel puţin cele cu tracţiune integrală, obişnuiesc să creadă că sunt oricând, stăpâni pe situaţie şi indiferent de condiţiile climaterice de afară. Se întâmplă să vedem acest lucru mai des pe timp de iarnă, atunci când o mulţime de automobile zac blocate în zăpadă şi doar SUV-urile sunt asigurate cu trecere liberă! Ferice de ei, ai spune!

Pilot Autoexpert

Însă, la fel ca oricare altă maşinărie, fie ea cu tracţiunte „patru pe patru” sau doar pe puntea spate/faţă, aceasta se supune legilor fizicii. Legi, pe care nici un fel de anvelopă nu le poate învinge şi nici măcar piloţii profesionişti nu încearcă să li se opună. Iar atunci când încrederea în maşină te depăşeşte şi se transformă în încredere în sine, rezultatele sunt deseori dintre cele mai neplăcute.

O dovadă video în acest sens puteţi urmări chiar mai jos. Într-o oarecare localitate din Rusia, şoferul unui Toyota RAV-4 a prins la curaj înaintând cu viteză pe drumul înzăpezit şi îngheţat, bazându-se cel mai probabil pe faptul că are aderenţă pe orice suprafaţă pe drum, că doar e un SUV ce naiba! Şi, după cum se poate vedea, a cam greşit! Conducătorul auto a pierdut controlul maşinii într-o curbă şi a ajuns proiectat într-un gard…Nu este chiar sfârşitul de zi pe care ţi l-ai fi dorit.

Comentarii