lukoil-banenr

Nivelul ridicat de poluare înregistrat în Paris a obligat autorităţile la măsuri de urgenţă: circulaţia a fost restricţionată pe zile, în funcţie de numărul de înmatriculare, vehiculele cu numere de înmatriculare pare având voie să circule într-o zi, ca apoi să aibă voie să circule vehiculele care au numere impare la plăcuţa de înmatriculare. Există și câteva excepții: cei care conduc hibrizi şi vehicule electrice, alături de vehiculele care ţin de transportul public, taxiuri, vehicule de urgenţă şi autoturismele care transportau mai mult de trei persoane.

Pilot Autoexpert

Circulaţia este restricţionată începând de astăzi, 17 martie 2014, cu excepţia cazului în care se va îmbunătăţi vremea şi se va reduce emisia de particule în aer. Meteorologii explică fenomenul prin lipsa vântului şi a zilelor călduroase, care au dus la blocarea în atmosferă a particulelor, depăşind nivelul „oficial” de periculozitate, de 80 de micrograme de particule pentru fiecare metru cub de aer. Nivelul de poluare al aerului a atins 180 de micrograme de marticule PM10 pe metru cub vreme de cinci zile la rând, ceea ce a dus la introducerea acestei măsuri.

Circulaţia camioanelor în Paris a fost interzisă, iar vehiculele conduse de străini vor trebui să respecte şi ele normele, conform cărora mașinile care vor avea voie să circule în Paris în prima zi de aplicare a noii reguli sunt cele cu plăcuţe de înmatriculare ce se termină în număr impar.

Legislatorii au instituit o amendă de 22 de euro pentru şoferii care vor încălca respectiva regulă.

Comentarii