lukoil-banenr

Cisitalia 202 – versiune moderna

Cisitalia a fost un producator de automobile fondat in anul 1946 in Italia. Unul dintre modelele care au fost fabricate sub numele Cisitalia este 202 Coupe, aparut intre anii 1947 si 1952. In aceasta perioada au fost produse 170 de exemplare, iar detinatorul ?baghetei magice? pentru conturarea formelor masinii a fost Battista ?Pinin? Farina. In acelasi loc in care a aparut in urma cu 65 de ani 202 Coupe – la Torino – mai multi studenti de la Instituto Europeo di Design (IED) au pus bazele unui proiect prin care si-au propus sa reinterpreteze clasicul model Cisitalia 202 Coupe intr-o versiune moderna.

Pilot Autoexpert

Proiectul acestora este denumit Cisitalia 202 E, unde ?E? provine de la cuvantul ?evolutie?. Cei de la IED au precizat ca acest concept ?reflecta designul modelului istoric, dar beneficiaza de dimensiunile si puterea din actualitate?. Potrivit designerilor, modelul nou a fost desenat in asa fel incat sa sugereze ideea de miscare chiar si atunci cand sta pe loc. Daca ar fi sa ne raportam la modelul primordial, am putea spune ca acest lucru se impunea oarecum de la sine.

Conceptul Cisitalia 202 E va fi prezentat pe 6 martie la Salonul Auto de la Geneva si va avea un motor V8 capabil sa ofere 450 CP. Din nou, daca incercam o comparatie cu primul 202, vom constata ca este mai mult exagerata decat fortata, pentru ca din motorul cu patru cilindri de 1.089 cmc puteau fi scosi doar 55 CP. Cisitalia 202 putea sa atinga o viteza maxima de aproximativ 160 km/h. Alte detalii vor fi anuntate cel mai probabil in momentul lansarii, dar pana atunci te invitam sa arunci o privire la primele schite care prefigureaza conceptul 202 E.

Comentarii