lukoil-banenr

Citroen C3 facelift – schimbări exterioare subtile şi un nou motor

Citroen a dezvăluit astăzi imaginile oficiale ale lui C3 facelift. Modelul de segment mic pe care constructorul francez îl aliniază în propria gamă primeşte o împrospătare stilistică şi o uşoară îmbunătăţire tehnologică, cele mai importante apariţii find cele ale unor echipamente hi-tech speciale şi a unui motor nou cu doar trei cilindri, premieră în gama Citroen.

Pilot Autoexpert

La nivel estetic, modificările sunt moderate, dar fac parte din pachetul nou oferit de noul Citroen C3. Modelul francez primeşte o faţă modificată uşor în care ies în evidenţă luminile de zi LED montate în spoiler şi noua siglă. În spate, stopurile se modifică şi ele uşor, subliniind direcţia mai degrabă subtilă pe care au ales să marşeze designerii mărcii. În lista de noutăţi prezentate de C3 apare şi o nouă nuanţă exterioară, Ink Blue, numărul total al culorilor lui Citroen C3 ajungând acum la nouă.

Modelul francez actualizat plusează cu o cameră pentru marşarier şi cu care apare de acum în lista de opţiuni hi-tech disponibile alături de deja exixtentele Connecting Box (care include Bluetooth cu handsfree, priză USB şi Aux) şi un sistem de sunet HiFi.

Cel mai semnificativ este însă noutatea la capitolu tehnic – apare un motor cu trei cilindri numit oficial PureTech. Acesta vine în două versiuni de cilindree – de 1.0 sau 1.2 litri – şi afişează două niveluri de putere: 68 sau 82 de cai. Acestea promit un consum mic şi emisii sub 100 de grame CO2/km în cazul unităţii de un litru. Pentru cei care preferă motoare diesel, Citroen a pregătit pe C3 motoarele HDi de 70 şi 90 CP, respectiv unităţile e-HDi de 70 şi 115 CP.

Comentarii