lukoil-banenr

Citroen C5 şi Opel Insignia vor fi produse pe aceeaşi platformă

Colaborarea dintre PSA şi General Motors, semnată oficial în cursul lunii februarie a acestui an, ar putea schimba traiectoria de viitor a modelelor de segment D pe care Citroen şi Opel le aruncă în arena astăzi sub formă de concurenţă directă. Conform publicaţiei franceze La Tribune, Opel Insignia şi Citroen C5 vor deveni fraţi de platformă începând cu anul 2015, cel al lansării noilor generaţii ale acestor modele, producţia viitorului C5 fiind, de altfel, întârziată cu şase luni din această cauză. Informaţia vine după ce Phillippe Varin, preşedintele grupului francez, a anunţat acest lucru într-o întâlnire recentă cu oamenii cu putere de decizie din cadrul alianţei.

Pilot Autoexpert

Jurnaliştii din Hexagon susţin că schimbarea nu va reprezenta o simplă modificare de platformă, C5 urmând să fie construit într-una dintre fabricile Opel, pentru ca toate costurile să fie împărţite de cei doi producători. Cel mai probabil, Insignia şi C5 vor fi asamblate împreună la Russelsheim, fabrica germană urmând să aibă astfel garantată capacitatea maximă de producţie în următorii 10 ani.

În acest moment, Citroen C5 este produs alături de fratele Peugeot 508 la uzina PSA din Rennes. Informaţia publicată de La Tribune a stârnit rumoare printre angajaţii acestei fabrici, care văd logică şi mutarea lui 508 în Germania în condiţiile în care modelele vor avea aceeaşi platformă. Conform purtătorilor de cuvânt ai sindicatelor muncitorilor din Rennes, este foarte probabil ca PSA să mute la Rennes producţia altor modele ale alianţei, deci o decizie legată de eventuala închidere a uzinei este foarte puţin probabilă.

Comentarii