lukoil-banenr

Citroën lansează două modele noi

La Salonul Auto de la Paris din această toamnă, cei de la Citroën nu puteau să rămână mai prejos, aşa că au pregătit nu una, ci două berline noi în clasa compactă, adică C-Elysée şi C4 L.

Pilot Autoexpert

Citroën C-Elysée se înrudeşte cu Peugeot 301. În privinţa dimensiunilor de la exterior, modelul are în lungime 4,43 metri, lăţimea este de 1,7 metri, iar înălţimea are 1,47 metri. Ampatamentul este 2,65 metri, iar asta înseamnă mai mult spaţiu pentru ocupanţi. Dacă tot a venit vorba de spaţiu, trebuie menţionat faptul că volumul portbagajului va fi de 506 litri. Nivelul de echipare va fi diferit în funcţie de piaţa pe care va fi comercializată noua berlină, iar printre alte dotări se află pilotul automat cu limitator de viteză, sistem de navigaţie cu touch-screen sau parbrizul încălzit.

Din punct de vedere tehnic, C-Elysée va fi oferit în trei variante de motorizare. Două motoare vor fi pe benzină: primul dintre acestea va livra 72 CP, iar cel de-al doilea va fi şi cel mai puternic din gamă, datorită celor 115 CP oferiţi. Varianta diesel va furniza 92 CP.

Citroën C4 L este un sedan realizat pe baza lui C4 care va fi comercializat iniţial în Rusia şi China. În comparaţie cu versiunea hatchback, C4 L dispune de un ampatament mai lung cu zece centimetri – nu degeaba litera L provine de la termenul Lounge. Portbagajul are o capacitate de 440 litri, iar suspensiile au fost modificate pentru un confort sporit. Farurile cu xenon, parbrizul încălzit, camera video pentru mersul cu spatele, sistemul de navigaţie sunt câteva dintre dotările pe care le va avea C4 L.

Sub capotă se vor afla două motoare diferite: o unitate THP pe benzină cu 155 sau 170 CP (în funcţie de piaţă) şi un VTi cu 135 CP. Ambele propulsoare vor putea fi conectate la o nouă cutie de viteze automată cu şase trepte. Producţia noului Citroën C4 L va fi împărţită în funcţie de zona comercializării; astfel, pentru piaţa din China, modelul va fi fabricat la Wuhan de la sfârşitul acestui an, iar pentru piaţa din Rusia, C4 L se va fabrica la Kaluga, de la începutul anului 2013.

Comentarii