lukoil-banenr

Compania Citroen confirmă că va construi în următorii ani un nou sedan care urmează să se încadreze printre modelele de vârf ale mărcii franceze. Modelul va fi lansat în anul 2019 sau 2020, vine în locul lui C5 şi C6 şi promite să fie ceva absolut nou pe piaţă, scrie Autocar.

Pilot Autoexpert

„Indiferent dacă le place oamenilor sau nu, noi nu vom face ceva tradiţional, banal şi obişnuit”, a declarat CEO-ul mărcii Citroen, Linda Jackson, în timp ce descria noul model premium.

Ea a mai adăugat că, producerea acestui automobil este dictată, în primul rând, de regulile pieţei chineze. Necătând la popularitatea crossoverelor în China, sedanurile încă reprezintă o mare parte din piaţa chineză a maşinilor noi.

Prevestitorul noului sedan de la Citroen, după declaraţiile oficialilor este conceptul Cxperience, deşi aceştia recunosc că totuşi din start acesta era construit doar pentru a demonstra tehnologiile dezvoltate de companie. Punctele forte ale acestui concept este caroseria cu lungimea de aproape cinci metri şi un sistem hybrid care dezvoltă 300 CP.

De asemenea, Cxperience, este echipat cu o suspensie Advanced Comfort, care constă din amortizatoare bitubulare hidraulice, ce permit suspensiei să devină „mai moale” pe drumuri proaste. Tot aici găsim scaune din faţă confecţionate dintr-o spumă specială cu efect de memorie, lemn de nuc folosit la inserţii şi ţesături şi piele de cea mai înaltă calitate, folosite pentru habitaclu.

Citroen Cxperience Concept

Comentarii