lukoil-banenr

Clasicul cab englezesc de origine … chineză

Pilot Autoexpert

După ce a achiziţionat Volvo, concernul chinezesc Geely pare să aibă planuri ambiţioase – printre ele se pare că putem număra şi dorinţa de „invadare” a Londrei. La Salonul Auto Pekin 2010, Geely va prezenta conceptul unei maşini special dedicate taximetriei, Englon TXN. O maşină cu un look aparte, tocmai datorită faptului că aminteşte imediat de celebrele taxiuri londoneze.
În mod paradoxal, creaţia chinezilor nu arată dubios, fiind o propunere decentă. Deocamdată, vorbim de imagini realizate pe computer, probabil formele maşinii nefiind definitivate încă. Cert este că, din faţă, Englon TXN aminteşte de maşinile Rover din perioada postbelică, iar din spate de modelele Lancia.

Interiorul nu prea are legătură cu tradiţionalismul, fiind conceput într-o manieră modernă. Postul de conducere este delimitat de restul habitaclului printr-un geam de plexiglas, în care este încastrată cutiuţa pentru bani. Cockpitul este unul normal pentru o maşină din zilele noastre, promiţând o ergonomie corectă şi un bun confort pentru şofer. Accesul în spate pare foarte bun, iar locul pe banchetă la cote înalte. Portbagajul nu ne dăm seama dacă e foarte spaţios, dar acest aspect sigur nu a fost neglijat de chinezi.
Totuşi, de unde şi până unde un surogat chinezesc pentru taxiurile londoneze? Se pare că Geely a intrat într-o „frenezie” a achiziţiilor, fiind în negocieri cu firma Manganese Bronze, la care deţine deja un pachet de acţiuni. Firma britanică se ocupă de asamblarea şi distribuţia taxiurilor londoneze, nu doar în Londra, putând reprezenta o alegere interesantă pentru încercarea celor de la Geely de a intra pe piaţa europeană. Credeţi că englezii vor fi de acord?

 

Comentarii