lukoil-banenr

Clio Cup – un nou bolid de la Renault

Pilot Autoexpert

Renault a prezentat versiunea Cup a lui Clio IV RS: modelul care reprezintă versiunea „gata de curse” a lui Clio RS, fiind pregătit să concureze în orice competiţie sancţionată de FIA în forma în care părăseşte uzina de la Dieppe.

Clio Cup foloseşte acelaşi motor 1.6 Turbo al lui Clio IV RS, însă în acest caz unitatea sa livrează 220 CP şi 270 Nm şi este cuplată unei transmisii secvenţiale cu şase trepte, produsă de Sadev, care schimbă treptele în mai puţin de 100 milisecunde.

Sistemul de frânare al modelului de stradă a fost înlocuit cu un sistem Brembo, de înaltă performanţă, spun francezii de la RenaultSport. Interiorul a fost golit de toate accesoriile de confort şi a fost adaptat pentru competiţii: la bord putem vedea un rollcage sudat, un set de scaune de competiţie compatibile cu sistemul Hans, centuri cu prindere în şase puncte de la Sabelt, sistem de stingere a incendiilor şi comenzi specifice modelelor de curse.

La exterior, Clio Cup se diferenţiază de versiunea standard prin pachetul aerodinamic agresiv, sistemul de evacuare dublă şi jantele Speedline Corse de 17 inch. Cei de la Renault oferă modelul în compania anvelopelor Michelin sau Dunlop de competiţie şi spun că modelul costă 37.800 euro fără taxe. Debutul comercial este programat pentru luna septembrie anul curent.

Comentarii