lukoil-banenr

După ce au anunţat public că şoferii care nu au încheiat un contract de asigurare obligatorie vor fi amendaţi, fiind „văzuţi” de camerele video de supraveghere, iată că acest lucru a şi început. Ce-i drept cam dubios!

FLYONE

Mii de şoferi, sau mai bine proprietari de automobile s-au trezit peste noapte cu scrisori în poştă, prin care sunt informaţi că „au circulat pe drumurile publice” cu automobilele personale, fără a avea poliţa de asigurare obligatorie. Ei bine, o bună parte din aceştia chiar se fac vinovaţi, însă nu şi cei despre care vă vom vorbi mai jos.

diselok

Potrivit unui post de televiziune din capitală, mai mulţi şoferi au primit amenzi chiar dacă maşinile acestora sunt parcate de ani buni în garaj! Este şi cazul lui Vladimir Dovjenco nu a mai mers cu maşina personală de patru ani, automobilul fiind defectat, iar bărbatul susţine că nu are bani pentru reparaţie. Chiar şi aşa, Vladimir a primit o scrisoare de la Centrul de Monitorizare a Traficului Rutier, în care se spune că automobilul a fost surprins pe străzile din capitală de către camere de supraveghere!!!

Potrivit autorităţilor, şoferul încalcă legislaţia pentru că circulă fără asigurare. Deci e clar, maşina care nu circulă absolut deloc de câţiva ani, a fost „surprinsă” de camerele de supraveghere video, dar fără să fie măcar o poză ataşată cu aceasta! Alo? Voi drept cine ne credeţi?

Un alt caz asemănător în care automobilul este abandonat fără motor de vreo jumătate de an, a fost la fel văzut pe drumuri! „Iată mașina, nu are motor. Cum putea ea să circule în așa stare? Probabil extratereștii zburau cu ea. Mașina stă aici, dar după amenda pe care am primit-o, ea s-a deplasat undeva”, a declarat proprietarul maşinii Sergiu Serebrenicov!

Iar acum, culmea, autorităţile ADMIT faptul că ar putea fi comise erori, dar vă lăsăm pe voi să aflaţi cum se poate întâmpla una ca asta!

„Probabil, numerele mașinilor nu au fost înregistrate corect de sistem. De exemplu, dacă în număr este litera O, dar ceva a apărut deasupra, numărul s-a murdărit, și deja litera seamană cu Q. Astfel de greșeli imediat le anulăm. Cerem scuze șoferilor, care nimeresc în asemenea situații. În asemenea cazuri sau cineva utilizează ilegal numerele de înmatriculare sau sistemul a înregistrat greșit numerele”, a declarat şeful Direcţiei Tehnologii Informaţionale MAI, Dan Chirița.

Penal nu?

Comentarii