lukoil-banenr

Circa 17 şoferi „proaspeţi” ar putea rămâne fără permise de conducere! Asta după ce angajaţii CNA au efectuat percheziţii la domiciliul unui angajat de la Registru, bănuit pentru că ar fi favorizat promovarea examenelor practic şi teoretic contra unei sume de bani grandioase.

Pilot Autoexpert

În jur de 550 de euro scoteau din buzunare şoferii care nu erau siguri în forţele proprii. Aceeaşi şoferi apoi ajung să circule zilnic pe drumurile publice. În acest sens, conducerea Registru a anunţat că a demis „toţi cei 12 angajaţi ai departamentului responsabil de calificarea şoferilor”.

La rândul lor CNA susţine că urmează să stabilească dacă şi ceilalţi 11 angajaţi demişi (afară de persoana reţinută anterior), sunt implicaţi în această schemă, scrie protv.md. Totodată, Departamentul Identificare Înmatriculare a Transportului şi Calificare Auto (DIÎTCA) a iniţiat, în premieră, procedura de anulare a 17 permise auto obţinute prin fraudă. Acţiunile respective se înscriu în setul de măsuri iniţiate de Ministerul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicatiilor, care au ca scop excluderea corupţiei şi asigurarea unor condiţii transparente pentru obţinerea permisului de conducere.

În cadrul anchetei s-a constatat ca a fost admisa calificarea nejustificata la proba practica a mai multor candidati. Dovada a abaterilor mentionate sînt contrapunerea punctelor de penalizare din chestionarul fiecarui candidat cu înregistrarile video şi calificativul atribuit. De asemenea, au fost acumulate probe care demonstreaza obtinerea permiselor de conducere de catre unii candidati prin fraudare”, se menţionează în sursă. 

Comentarii