lukoil-banenr

Compania Gumpert are şanse să fie salvată

Gumpert, un producător german de supercar-uri, şi-ar putea găsi salvarea de la insolvenţa în care au intrat la finele lunii august 2012 sub forma unui investitor privat. Însă unele publicaţii, cum ar fi neerlandezii de la De Telegraaf, spun că viitorul mărcii este asigurat de un investitor care a rămas nedezvăluit. Acest misterios investitor nu a semnat un contract propriu-zis cu cei de la Gumpert, dar tranzacţia pare să fie asigurată.

Pilot Autoexpert

Încă din momentul în care au declarat insolvenţa mărcii Gumpert, avocaţii companiei au spus că aceasta îşi va putea reveni cu uşurinţă din această situaţie. Constructorul de automobile exotice a ajuns în această situaţie deoarece nu a reuşit să-şi ducă la final planurile de expansiune pe piaţa chineză, ceea ce a marcat un deficit în materie de vânzări pentru marca germană, în condiţiile în care germanii aveau aşteptări semnificative pentru Apollo pe piaţa din China.

Compania Gumpert este relativ nouă în lumea auto, fiind fondată în anul 2004 în Altenburg, Germania. Primele schiţe au fost realizate de Marco Vanetta. Apoi, acestea au fost perfecţionate la Universitatea Tehnică din Munchen şi la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Ingolstadt. Producţia supercarului a debutat în 2005. Modelul are un motor V8 twin-turbo de origine Audi şi dezvoltă între 650 şi 800 CP, în funcţie de versiunea aleasă. Versiunea de bază accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.1 secunde.

Comentarii