lukoil-banenr

Compania Porsche a prezentat cel mai puternic Cayenne

Porsche Cayenne Turbo S va fi cea mai potentă opţiune din lista modelului de teren. Cel mai semnificativ este partea tehnică de sub capotă, acolo unde inginerii Porsche au instalat turbine din titaniu-aluminiu şi au reprogramat unitatea de control a motorului (ECU). Toate acestea au menirea să ofere propulsorului V8 de 4.8 litri câştig de 50 de cai putere şi 50 de Nm, suficient pentru a se putea lăuda cu un total de 550 de cai şi 750 de Nm.

Pilot Autoexpert

Astfel, noua versiune Cayenne poate sprinta de la 0 la 100 de km/h cu 0.2 secunde mai rapid decât versiunea Turbo, adică în 4.5 secunde. Viteza maximă creşte şi ea cu 5 km/h, şi atinge acum valoarea de 283 km/h.

Deşi este mai puternic cu 50 de cai, motorul V8 rămâne la fel de eficient, Porsche garantând un consum mediu neschimbat faţă de cel al versiunii Turbo – 11.5 litri/100 de km.

Diferenţe mici au apărut şi la nivelul estetic: un nou set de jante, de 21 de inch, blocuri optice faţă pe fundal negru, finisaje negre în partea inferioară a oglinzilor laterale şi a spoilerelor precum şi ţevi de eşapament rectangulare.

Pentru interior, Porsche a pregătit un decor din fibră de carbon pentru planşa de bord, panourile uşilor şi consola centrală. Tapiţeria din piele este acum în două culori şi beneficiază de cusături contrastante.

Fiind cu 30.000 de euro mai scump decât versiunea Turbo, preţul de achiziţionare în Germania pentru noul Cayenne Turbo S va începe de la 151.702 de euro.

Comentarii