lukoil-banenr

Fanii Spyker au motiv de bucurie, producătorul acestor super caruri a evitat falimentul!

FLYONE

Producătorul olandez de sportcaruri, compania Spyker, a fost declarată insolvabilă în luna decembrie. Iată că aceasta a obținut câștig de cauză după ce a atacat decizia primei instanțe la curtea de apel. Astfel, Spyker a declarat că începe restructurarea care în scurt timp îi va permite repornirea producției.

diselok

Spyker_60_H.P._1903

Evitarea procedurii de insolvalitate a fost posibilă doar după ce compania și-a onorat toate obligațiunile față de creditori. Resursele pentru onorarea datoriilor au fost obținute din vânzarea conceptelor companiei, inlcusiv crossoverul D12 Peking-to-Paris.

Amintim că nu este pentru prima dată când Spyker întâmpină dificultăți financiare. Acestea au apărut când CEO-ul companiei, Victor Muller a încercat să salveze compania SAAB. Aceasta din urmă, trebuia să fie cumpărată de omul de afaceri rus Vladimir Antonov. Deşi statul se opunea vehement împotriva acestui cumpărător, în 2011 el a reuşit să o procure. În scut timp, omul de afaceri rus a fost implicat într-un scandal bancar de proporţii în urma căruia, acesta a părăsit businessul auto.

Auto_Spyker_Spyker_C8_Aileron_Spyder_027274_

Victor Muller a încercat să repornească activitatea companiei împreună cu chinezii de la Youngamn, care în 2013 au intrat în posesia a 1/3 din acţiuni. Asocierea acestora le-a permis să creeze un nou model, B6 Venator care avea la bază modelul Lotus Evora. Mașina trebuia să intre în proroducția de serie în 2014 dar acest lucru nu a fost să fie.

Amintim că brandul Spyker este cunoscut încă din secolul 19. Fondatorii companiei sunt frații Spyker care aveau ca gen de activitatea fabricarea trăsurilor, iar din 1900 au început să construiască automobile. Pe parcursul activității sale, frații Spyker au trecut de două ori prin faliment pentru ca în 1926 să-și închee activitatea.

Drepturile asupra companiei au fost cumpărate de Victor Muller, care în 1999 i-a dat o nouă viață acestui brand.

Comentarii